fbpx
4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Wat Is Het Carnivoor Dieet? Een Overzicht Van De Inhoud (En De Kracht)

Noud van der Vloet - Eigenaar healthh.nl (2)

Noud van der Vloet – Auteur en eigenaar Healthh.nl

Het carnivoor dieet wint aan populariteit door de positieve invloed die het heeft op gezondheid en het oplossen en genezen van een breed scala aan ziektes en gezondheidsproblemen.

Door de Carnivoor manier van eten krijgen honderdduizenden mensen wereldwijd hun gezondheid en energieniveau weer terug in eigen handen.

In dit artikel lees je meer over wat het carnivoor dieet precies is, waar het vandaan komt en wat het voor jou kan betekenen.

Wat is het carnivoor dieet?

Het carnivoor dieet heeft 4 belangrijke kenmerken die de kern van het dieet vormen en in één oogopslag laten zien wat het carnivoor dieet precies inhoudt:

  1. 100% Dierlijke voeding
  2. Geen groenten/planten (soms wat fruit)
  3. Weinig tot geen koolhydraten
  4.  Bestaande uit vetten en eiwitten

Het carnivoor dieet is volledig gericht op het eten van dierlijke voeding en laat planten vrijwel geheel achterwege. Het is gebaseerd op de manier van eten die onze voorouders honderdduizenden tot miljoenen jaren hebben gevolgd (zometeen meer).

Bij het carnivoor dieet mag je in principe alles eten dat afkomstig is van een dier. Alle soorten vlees, vis, kip, eieren, zuivel, kaas etc. In sommige gevallen is fruit ook mogelijk, maar dit is afhankelijk van je situatie.

Uit deze voedingsmiddelen bestaat het carnivoor dieet

Door het carnivoor dieet switcht het lichaam van brandstof. Er zijn in principe twee soorten brandstof die het lichaam kan gebruiken voor energie: Glucose (koolhydraten) en (lichaams)vet.

Het ”dieet” van de meeste mensen bestaat tegenwoordig voor 60-65% uit koolhydraten, hierdoor gebruikt het lichaam glucose als voornaamste brandstof.

Omdat het carnivoor dieet weinig tot geen koolhydraten bevat, moet het lichaam gaan switchen van brandstof. Het gaat voornamelijk (lichaams)vet verbranden voor energie.

Voor de oplettenden, vet verbranden is natuurlijk precies wat je wil als je gewicht wil verliezen.

Het lichaam functioneert beter en efficiënter als het vet gebruikt als brandstof. Het bevat veel meer energie dan glucose en het werkt tegen ontstekingen (later meer).

Er bestaan geen essentiële koolhydraten voor het menselijke lichaam en we kunnen dan ook makkelijk zonder (sterk nog, we functioneren vaak beter zonder).

Vetten zijn absoluut essentieel voor een goede gezondheid.

Wij zijn uitgegroeid tot de soort die we zijn vanaf het moment in de evolutie dat wij voornamelijk dierlijke vetten zijn gaan eten.

Tijd voor een stukje geschiedenis…

Het Carnivoor Dieet Door De Evolutie Heen

Het carnivoor dieet door de evolutie heen

Het eten van dierlijke voeding is al heel lang een integraal deel van ons bestaan als mens en pre-mens. Volgens onderzoek al minimaal zo’n 4,5-5 miljoen jaar.

De evolutie van Primaten (apen, halfapen) is ongeveer 60 miljoen jaar aan ons vooraf gegaan. In deze +- 60 miljoen jaar is het formaat van het brein van primaten zo goed als gelijk gebleven, namelijk zo’n 350 cc afhankelijk van soort en lichaamsformaat.

Dit betekent dat het eten van fruit en planten 60 miljoen jaar lang niet heeft geleid tot het vergoten van het brein (apen/halfapen zijn planteneters) en dus het ontwikkelen van gedrag, communicatie en intelligentie.

Ongeveer 6 miljoen jaar geleden, toen onze verre voorouders uit de boom zijn gekomen, is het brein de eerste paar miljoen jaar minimaal gegroeid.

Maar daarna, zo’n 2 miljoen jaar geleden, is er plotseling een enorme exponentiële groei te zien in het formaat van het brein van onze voorouders. Ze zijn blijven groeien tot ze zo’n 40.000 jaar geleden het maximale formaat van 1600 cc hebben bereikt.

de toename van de hersengrootte correleerde met een groeiende complexiteit in de neocortex (hersendeel) en verbeterde intelligentie – Wat beiden nodig is voor betere communicatie skills en verder ontwikkeld groepsgedrag, zoals bijvoorbeeld jagen.

Deze plotselinge, enorme ontwikkeling in het formaat van het brein liet een grote vraag achter: wat heeft ervoor gezorgd dat het brein plotseling zo snel is gaan groeien?

#Hoe onze hersenen zo snel zijn gegroeid

Deze plotselinge, enorme ontwikkeling in het formaat van het brein liet een grote vraag achter: wat heeft ervoor gezorgd dat het brein plotseling zo snel is gaan groeien?

Niemand weet het 100% zeker, maar er zijn zeer sterke en betrouwbare aanwijzingen dat 2,5 miljoen jaar geleden, door de verschijning van de Homo Habilis, mensachtigen voor het eerst stenen zijn gebruiken als gereedschap met het jagen.

In die tijd zijn wij als pre-mensen veranderd van aasgieren naar jagers (voorheen aasden wij vooral op prooien van andere roofdieren, omdat we zelf minder goed waren in het jagen).

We kregen voor het eerst toegang tot grote hoeveelheden dierlijk vet, orgaanvlees en spiervlees. 

Het is naar alle waarschijnlijkheid dat de blootstelling aan deze dierlijke voeding, met grote hoeveelheden van alle macro- en micronutriënten (eiwitten, vetten, vitaminen etc.) en daarmee een calorieovervloed, ons heeft gemaakt tot de soort die we vandaag de dag zijn.

Voor het groeien van het brein (het meest energieslurpende orgaan in het lichaam) is een overvloed aan energie en voedingsstoffen nodig. Deze zijn in veel grotere hoeveelheid aanwezig in dierlijke voeding dan in plantaardige voeding.

Chimpansees, de aapsoort waar wij het meest op lijken, zijn nog steeds hele dagen bezig met het verzamelen van 25/30kg plantaardige voeding om aan genoeg voedingsstoffen te komen.

Als wij de switch naar calorierijke, voedzame dierlijke voeding niet hadden gemaakt dan hadden wij waarschijnlijk nog steeds in de boom gezeten.

We hadden dan nooit de energie, tijd en intelligentie gehad om het leven te ontdekken en te ontwikkelen in de soort die we vandaag de dag zijn.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

‘’De Dure Weefsel Hypotese’’ – Meer Aanwijzingen Voor Het Carnivoor Dieet

Daarnaast zou het evolutionair niet kloppen als een deel van het lichaam veel meer energie gaat gebruiken (het brein), zonder andere delen in het lichaam hierop aan te passen.

Voedsel was in veel tijden schaars en een groter energieverbruik kon sneller leiden tot de dood in tijden dat er geen eten was.

Totaal energieverbruik van organen in het lichaam

Om te compenseren is het formaat van een ander energie slurpend orgaan afgenomen; de dikke darm.

De dikke darm hebben we nodig voor het verteren en opnemen van complexere voedingsstoffen, voornamelijk afkomstig uit planten. 

In de dikke darm worden vezels uit planten omgezet naar korte vetzuren, welke vervolgens een groot deel van de benodigde calorieën en energie vormen. Ja, ook planteneters leven voornamelijk op vetten!

Omdat we steeds minder planten aten en dus een minder grote dikke darm nodig hadden, is dit orgaan in formaat afgenomen.

Planten zijn niet alleen veel minder voedzaam dan dierlijke voedingsmiddelen, ze willen ook absoluut niet gegeten worden…

Planten Willen Niet Dat Je Ze Eet

Naar schatting leven planten al zo’n 450 miljoen jaar op deze planeet. Één woord uit die zin is belangrijk; leven.

Planten zijn levende wezens met het doel zichzelf voort te planten en genen door te geven aan de volgende generatie (net zoals mensen).

Ze staan stijf in de grond en zijn niet in staat zich te verweren en beschermen tegen roofdieren en insecten. Toch weten ze al honderdmiljoenen jaren te overleven.

Door de evolutie heen hebben plantsoorten allerlei mechanismen gecreëerd om insecten en roofdieren van zich af te houden, zodat de kans om te overleven en voort te planten niet in gevaar komt.

Planten beschermen zich tegen herbivoren

Dit doen ze voornamelijk doormiddel van gifstoffen en antinutriënten als lectines en oxalaten, die direct of indirect voor allerlei lichamelijk problemen zorgen bij degene die ze eet. 

Bij mensen hoeven deze gifstoffen niet direct dodelijk te zijn, maar ze kunnen wel voor zorgen voor een kettingreactie aan problemen in het lichaam (voornamelijk in de darmen).

Mocht je last hebben van een constant opgeblazen gevoel, darmkrampen, huidproblemen, energieproblemen, ‘’brain fog’’, een slechte stoelgang, auto-immuunaandoeningen en/of voedingsstoffen deficiënties, dan kan ik je aanraden het dieet te volgen en te voelen wat het met je gezondheid kan doen.

Met de 4 gratis schema’s (onderstaand) kun je direct aan de slag om te starten met het carnivoor dieet.

Als je nog meer wilt weten over wat je allemaal mag eten bij het carnivoor dieet dan kun je dit artikel lezen.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet