fbpx
4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Wat Mag Je Allemaal Eten Bij Een Carnivoor Dieet?

Noud van der Vloet - Eigenaar healthh.nl (2)

Noud van der Vloet – Auteur en eigenaar Healthh.nl

Er wordt veel gespeculeerd over wat je precies mag en kunt eten bij het carnivoor dieet.

Je leest en hoort vaak dat je ”alleen maar vlees” mag eten, maar dit is absoluut niet het geval.

Toch is het afhankelijk van je fysieke omstandigheden (en doelen) wat je allemaal kan en mag eten.

In dit artikel lees je er alles over.

Wat mag je eten bij het carnivoor dieet

Om met de deur in huis te vallen:

Bij het carnivoor dieet mag je in principe alles eten dat van een dier komt. Bijvoorbeeld; vlees, vis, eieren, melk, kaas, kefir, kip, schaaldieren, bacon, rauwe honing, andere soorten zuivel etc.

Sommigen eten daar ook wat fruit bij. Dit is zeker toegestaan, maar het is geen strikt carnivoor dieet. Ik kan je aanraden dit pas toe te voegen als je een tijd met het carnivoor dieet bezig bent en al goede resultaten hebt behaald.

Je kunt al deze voedingsmiddelen bijna zo veel eten als je zelf wilt, maar er zitten natuurlijk een paar richtlijnen aan waar je op moet letten voor het beste resultaat.

Je wil namelijk zorgen dat alles wat je eet zo onbewerkt, natuurlijk en zuiver mogelijk is.

Er zit een behoorlijk verschil tussen bewerkt vlees dat je in de supermarkt koopt en natuurlijk, onbewerkt vlees dat je bijvoorbeeld direct bij een boerderij koopt.

Als je de simpele richtlijnen uit dit artikel volgt dan wordt het je volledig duidelijk wat je mag eten bij een carnivoor dieet, en ben ik er van overtuigd dat het een ontzettend positieve invloed gaat hebben op je lichaam en gezondheid.

Je kunt ook de onderstaande video bekijken. Daarin leg ik je precies uit over hoe je voor jezelf bepaalt wat je mag en kunt eten.

Het Ultieme Eliminatiedieet

Bij een eliminatiedieet ga je voedingsmiddelen weglaten (elimineren) die bij jou mogelijk voor problemen zorgen. Het kan natuurlijk zijn dat ze voor overtollig lichaamsvet zorgen, maar ze kunnen ook bepaalde allergieën, ontstekingen en andere problemen veroorzaken.

Dit kan zich op verschillende manieren uiten. De een krijgt last van gewrichten, de ander van huidproblemen en weer een ander van chronische vermoeidheid en/of ‘’brain fog’’.

We eten tegenwoordig veel meer verschillende voedingsmiddelen dan vroeger. De honderdduizenden tot miljoenen jaren dat wij in de natuur hebben geleefd moesten we het doen met wat vlees, vis en soms wat planten en fruit.

Tegenwoordig hebben we altijd en overal toegang tot suikerrijk, extreem bewerkt en met chemicaliën volgespoten voedsel.

Zelfs het groente en fruit dat we uit de supermarkt halen zit vol met pesticiden en andere giftstoffen die het heeft verkregen uit bijvoorbeeld kunstmest.

Al deze gifstoffen, suikers en chemicaliën kunnen eindeloos veel schade doen aan het lichaam.

Alleen al door het elimineren van al deze schadelijk stoffen gaat je gezondheid met sprongen vooruit.

Het Carnivoor Dieet Is Voor Iedereen Anders

De carnivoor manier van eten kan er voor iedereen anders uitzien. Onbewerkt, natuurlijk rundvlees zorgt veruit voor de minste ontstekingen en reacties in het lichaam.

Als je iedere dag zeer voedzame voeding binnenkrijgt dat ook nog eens weinig of geen reacties en ontstekingen veroorzaakt, dan kan je gezondheid met sprongen vooruit gaan.

Er zijn maar zeer weinig mensen waarbij het lichaam vlees niet goed kan verdragen. Maar er zijn wel meer mensen die bijvoorbeeld zuivel (lactose intolerantie) en/of eieren minder goed kunnen verdragen.

Het is daarom dat sommige mensen beslissen om tijdens het carnivoor dieet echt alleen maar vlees te eten. Hiermee worden vaak wel de beste resultaten behaalt. Simpelweg om de reden die ik net heb uitgelegd: het is extreem voedzaam, het brengt weinig reacties en ontstekingen op gang en ons lichaam is gemaakt voor vlees.

Vlees wordt tegenwoordig in kwaad daglicht gezet en het zou ongezond zijn, maar hier is absoluut niets van waar.

Vlees is het meest voedzame en energierijke voedsel dat wij als mensen kunnen verkrijgen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Bij Het Carnivoor Dieet Eet Je Weinig Tot Geen Koolhydraten

In principe eet je bij het carnivoor dieet weinig of geen koolhydraten. Maar zoals ik hierboven heb beschreven hoeft dat niet altijd het geval te zijn.

Sommigen eten er wel eens wat fruit bij en sommigen eten wel eens zuivel, waar beiden suikers in zitten.

Omdat je weinig of geen koolhydraten eet krijg je een hele stabiele en rustige bloedsuikerspiegel. Normaal stijgt de bloedsuikerspiegel na het eten van koolhydraten, en krijg je kort daarna een flink daling.

Constante schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen zorgen voor overgewicht, maar ook voor onrustige gevoelens, depressiviteit en een constante trek in eten en zoetigheid.

Het is daarom dat mensen die een carnivoor dieet volgen op de eerste plaats natuurlijk ontzettend veel en makkelijk gewicht verliezen, maar zich ook veel rustiger, helderder en vrolijker voelen.

Carnivoor Dieet Weekmenu

Om je snel op weg te helpen heb ik een carnivoor weekmenu ontwikkeld. Je bent uiteraard altijd vrij om te schuiven en te switchen waar je wil.

Misschien is het voor jou iets te weinig en wil je iets toevoegen, of misschien is het te veel en wil je iets weglaten.

Je zult merken dat als je op deze voedzame manier gaat eten dat je maar twee of maximaal drie keer per dag eten nodig hebt.

Zorg dat je voor jezelf op zoek gaat naar de voedingsmiddelen waar jij je het beste bij voelt.

[table id=carnivoor /]

Eet Dit Voor Optimaal Resultaat Met Het Carnivoor Dieet

Zoals ik in het begin van dit artikel al aan heb gehaald is de kwaliteit van het eten van enorm belang.

Je kunt bijvoorbeeld granen vermijden tijdens het Carnivoor dieet, maar als de dieren wel granen hebben gegeten dan krijg je dit via het vlees alsnog binnen.

Daarnaast zorgen granen bij runderen, net zoals bij mensen, voor veel ontstekingen. Dit wordt tegengegaan d.m.v. het toedienen van Antibiotica, wat je dus ook deels binnenkrijgt via het vlees.

Zorg dat je te allen tijde onbewerkt, grasgevoerd vlees eet. Daarnaast wil je het liefst rauwe, onbewerkte zuivel. Dit betekent dus bijvoorbeeld ook kaas die is gemaakt van rauwe melk.

Dit kun je vaak vinden bij boerderijen en (online) boerderijwinkels.

Natuurlijk, grasgevoerd vlees tijdens het carnivoor dieet

Voorbeelden van online boerderijwinkels zijn:

  • Grutto’s
  • Schotse Hooglanders
  • Zorg Natuur

LET OP: het is geen vereiste om dit soort producten te eten, maar het is wel veruit het beste en gezondste voor mens, dier en de natuur.

Er zijn ook veel mensen die ontzettend goede resultaten hebben behaald door het eten van vlees, vis en andere producten uit de supermarkt.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet