fbpx
4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Noud van der Vloet - Eigenaar Healthh.nl

Noud van der Vloet

Auteur en eigenaar van Healthh.nl

Is Vlees Eten Slecht Voor Je Gezondheid?

Ontdek De Schokkende Waarheid Waar Geen Dokter, Diëtiste of Voedingscoach je Over Vertelt…

Er bestaat tegenwoordig veel discussie en rumoer over vlees eten. Het zou ongezond voor je zijn, je cholesterol zou omhoog gaan en rood vlees zou ‘’stofjes’’ bevatten die kankerverwekkend zijn.

Er is echter geen enkele onafhankelijke, gecontroleerde klinische studie die dit aantoont. 

Vlees eten is absoluut niet slecht voor je gezondheid. Het is een essentiële bron van kwaliteitseiwitten, gezonde vetten, vitaminen B1, B3, B6, B12 en D en de extreem belangrijke mineralen zink, ijzer, koper en selenium.

(Feit: Meer vlees eten kan je helpen bij het verlagen van je bloeddruk)

Daarnaast bevat vlees taurine, carnosine, creatine en heemijzer die stuk voor stuk van essentieel belang zijn voor sterke en goed functionerende spieren, een gezond brein en een goed functionerend immuunsysteem.

Deze vitaminen, mineralen en aminozuren vind je weinig tot niet in plantaardige voeding. Daarbij zijn plantaardige eiwitten en mineralen als bijvoorbeeld ijzer veel minder goed opneembaar, en van veel lagere kwaliteit, dan die afkomstig uit dierlijke producten.

Mensen Zijn Gemaakt Om Vlees Te Eten

We zijn mensen geworden door het eten van dierlijke producten. In de honderdduizenden tot miljoenen jaren dat mensen als jagers verzamelaars hebben geleefd, heeft onze manier van eten voor minimaal 50% – 70%  uit dierlijke voeding bestaan.

De verklaring is vrij logisch. Een Chimpansee, de aapsoort waar wij het meest op lijken, moet dagelijks 25 tot 30kg aan plantaardige voeding binnenkrijgen om in leven te blijven. Ze zijn dus vrijwel de hele dag bezig met het verzamelen van eten.

Toen wij mensen miljoenen jaren geleden uit de boom zijn gekomen, moesten we andere voedingsbronnen vinden. We waren niet altijd meer in de buurt van bossen en we moesten voedsel hebben dat rijk was aan energie en voedingsstoffen.

Vanaf het moment dat wij rond gingen trekken en de wereld gingen ontdekken, hadden we niet meer de tijd en mogelijkheid om de hele dag door voedsel te zoeken.

Of vanuit een andere hoek bekeken: vanaf het moment dat wij meer voedzame en energierijke voeding gingen eten (afkomstige van dieren), hoefden we niet meer de hele dag op zoek naar eten en kregen we tijd om andere dingen te doen.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Dierlijke Voeding Is Veel Rijker Aan Essentiële Voedingsstoffen

Toen we zijn begonnen met jagen en dus het eten van dierlijke producten, is onze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. We zijn rechtop gaan lopen, we zijn gereedschap gaan gebruiken en we zijn veel voedzamere voeding gaan eten.

Door de energie en voedingsstoffen die we uit dierlijke voeding konden halen hoefden we veel minder vaak te eten. We konden bezig zijn met rondtrekken, ontdekken en ontwikkelen.

Vlees eten is niet slecht voor je gezondheid

Onze hersenen zijn ruim 3x zo groot als die van onze de eerste mensachtigen die rechtop liepen. Als het lichaam meer energie (voornamelijk meer vetten uit dierlijke producten) binnenkrijgt, dan kunnen organen en andere lichaamsdelen beter en sneller ontwikkelen.

Het is niet voor niks dat onze hersenen voor +-80% uit vet bestaan. Ze gebruiken procentueel gezien ook het grootste deel van de energie die we dagelijks nodig hebben. Onze hersenen waren nooit uitgegroeid tot hoe ze vandaag zijn, als we niet de toegang hadden gehad tot voedzaam, energie- en vetrijk eten.

Waar een deel van het lichaam groeit (en dus meer energie gaat gebruiken), moet er ergens een ander deel krimpen. Evolutionair gezien is dit nodig omdat genoeg voeding nooit een zekerheid was. Als alles groot zou blijven en daardoor energie zou blijven verbruiken, moesten we ook meer eten hebben.

Hierdoor is de dikke darm in omvang afgenomen. De dikke darm is de plek waar moeilijk verteerbare voeding, zoals bijvoorbeeld plantenvezels, worden verteerd en/of verwerkt. Omdat we deze steeds minder nodig hadden, konden we makkelijk met een stuk minder.

Zoals je kunt zien is vlees het meest voedzame voedsel dat we tot ons kunnen krijgen. Het wordt het beste opgenomen door het lichaam, de eiwitten zijn van hoge kwaliteit en het bevat veruit de meeste vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Dierlijke voeding heeft ons gemaakt tot wie we vandaag de dag zijn.

Hoe Meer Vlees Je Eet, Des Te Ouder Je Wordt

Deze studie laat zien dat hoe meer vlees je eet, hoe langer je levensverwachting is. Hiervoor is gekeken naar de eetpatronen en levensverwachting van 175 landen wereldwijd.

Deze studie is onlangs, op 22 februari 2022 gepubliceerd en is dus zeer recent.

Tijdens deze studie werden calorie inname, verstedelijking, overgewicht, opleiding en koolhydraatconsumptie statistisch gelijk gehouden. Dit betekent dat er geen groep die extreem veel koolhydraten consumeert wordt vergeleken met een groep die weinig koolhydraten consumeert.

Iedere vergelijking die werd gemaakt was dus nagenoeg hetzelfde tussen al de hierboven genoemde factoren, maar de vleesconsumptie was anders

Dit is nodig omdat, als er een groep veel meer koolhydraten en veel meer vlees consumeert, het nooit bewezen kan worden of de hoge consumptie in koolhydraten of de hoge consumptie van vlees de oorzaak is van de langere levensverwachting.

Alles moet gelijk zijn, behalve de vleesconsumptie. Alleen dan kan met meer zekerheid onderzocht worden wat de hoeveelheid vleesconsumptie voor effect heeft op de gezondheid en de levensverwachting van mensen.

Uit deze data komt dus naar voren dat hoe meer vlees mensen eten, des te langer de levensverwachting is.

  CONCLUSIE:

  Is Het Gezonder Om Geen Vlees Te Eten?

  In dit artikel heb je kort kunnen lezen hoe wij mens zijn geworden door voornamelijk het eten van dierlijke producten. Ons lichaam is afgestemd op voedzame, energierijke voeding en we hebben het nodig voor het onderhouden en optimaliseren van onze gezondheid.

  Zoals je hebt kunnen zien laat een zeer recente studie zien dat hoe meer vlees mensen eten, des te ouder ze worden.

  Het kan dus wel met zekerheid gezegd worden dat het niet gezonder of beter voor je is om geen vlees te eten. Het zit vol met kwaliteitseiwitten, gezonde vetten en vitaminen en mineralen die in geen enkele plantsoort te vinden zijn.

  Vlees, en een breed scala aan dierlijke producten, is onmisbaar voor een goed metabolisme, sterke spieren, een goed functionerend brein, onderhoud van iedere cel in ons lichaam en daarmee een goede gezondheid.

  Geen Resultaten Gevonden

  De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.