fbpx

Wil jij graag snel en gemakkelijk afvallen met Intermittent Fasting?

Op deze pagina ontdek je hoe Intermittent Fasting jouw lichaam en gezondheid voor eens en altijd kan transformeren, zonder ooit nog gebruik te maken van kunstmatige oplossingen en strategieën als calorieën tellen, Weight Watchers, voedingsschema’s en crash diëten.

Als je de werking van Intermittent Fasting begrijpt en het op een makkelijke manier toe weet te passen in je eigen leefstijl, dan is er niets meer dat je in de weg staat naar een slank, fit en extreem gezond lichaam.

Hoe Werkt Intermittent Fasting?

Intermittent Fasting, in het Nederlands ‘’periodiek vasten’’ genoemd, is een (nieuwe) baanbrekende manier om op een snelle, makkelijke en misschien zelfs wel leuke manier af te vallen en te werken aan een extreem goede gezondheid. Er zijn steeds meer wetenschappers, doktoren en andere professionals die de ongekend sterke effecten van Intermittent Fasting op onze gezondheid beamen en het aanraden voor een gezond, energiek en slank lichaam.

Waar zo goed als ieder dieet tegenwoordig is gericht op ‘’minder calorieën eten’’, focust intermittent fasting alleen maar op ‘’wanneer’’ je eet. Door te spelen met de timing van je maaltijden zorg je dat het lichaam het grootste deel van de dag lichaamsvet verbrandt voor energie. 

Klinkt als muziek in je oren? Ik leg je uit hoe het werkt.

Het lichaam kent twee brandstoffen: glucose (gewonnen uit koolhydraten) en (lichaams)vet.

Glucose ligt opgeslagen in de lever- en spiercellen en is voor het lichaam de makkelijkste en snelste brandstof om te verbranden. Vet kan binnenkomen via de voeding of het ligt opgeslagen als lichaamsvet.

Als er genoeg glucose aanwezig is in het lichaam dan verbrandt het lichaam voornamelijk glucose. De lever- en spiercellen hebben echter maar een maximale opslagcapaciteit. Raakt de glucosevoorraad op, dan gaat het lichaam dit compenseren door steeds meer lichaamsvet te gaan verbranden voor energie.

Lichaamsvet is er bij zo goed als iedereen in overvloed. Iedereen heeft genoeg lichaamsvet om minimaal een maand, maar meestal meerdere maanden tot een half jaar of langer, te overleven zonder voedsel.

Het lichaam verbrandt simpelweg lichaamsvet voor energie op het moment dat er geen eten is (gelukkig maar).

Nu komt het echte stukje magie. Klaar voor?

Omdat ons dieet tegenwoordig voornamelijk bestaat uit koolhydraten (brood, pasta, rijst, ontbijtgranen etc.) gebruikt het lichaam voornamelijk glucose als brandstof.

Na ongeveer 5 tot 6 uur niet eten begint de glucosevoorraad in de spier- en levercellen langzaam op te raken. Dit is het moment dat het lichaam stap voor stap steeds meer lichaamsvet gaat verbranden.

Hoe langer het vasten (niet eten) wordt voortgezet, des te meer het lichaam vet gaat verbranden als brandstof. Na zo’n 11 tot 12 uur vasten neemt de vetverbranding interessante vormen aan.

BELANGRIJK om te weten: dit is dus iedere dag als je wakker wordt.

Omdat je vanaf het laatste eetmoment tot aan het moment dat je wakker wordt niet hebt gegeten, is je lichaam overgeschakeld op het verbranden van lichaamsvet. Het lichaam verbruikt de hele nacht door energie om organen en andere processen draaiende te houden.

Ik ga er hierbij wel vanuit dat je bent als de meeste van ons en ’s nachts niet twee keer je wekker zet om te gaan eten.

Nu komt echter het grote probleem. De situatie die ik hierboven heb geschetst geldt helaas voor maar heel weinig mensen. 

De hedendaagse voedingsrichtlijnen geven aan meerdere keren per dag te eten. De heilige zes maaltijden per dag is het nieuwe normaal.

Omdat het lichaam de hele dag door energie binnen krijgt hoeft en kan het simpelweg geen lichaamsvet te verbranden voor energie.

Daarnaast wordt het ontbijt als ‘’de belangrijkste maaltijd van de dag’’ beschouwd, waardoor de meeste mensen de hoge vetverbranding aan het begin van de dag meteen stop zetten.

Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Intermittent Fasting zorgt ervoor dat het lichaam de kans krijgt om lichaamsvet te verbranden door eetmomenten te reduceren en langere tijd op nuchtere maag te leven, zodat de vetverbranding het grootste gedeelte van de dag hoog is.

Wekt je interesse? Lees verder om te ontdekken hoe je vanaf vandaag makkelijk en snel af kunt vallen met Intermittent Fasting.

Hoe Veel Kun Je Afvallen Met Intermittent Fasting?

In principe kun je afvallen met intermittent fasting zo lang je lichaamsvet hebt. Weet wel dat de snelheid waarmee het gaat sterk afhankelijk is van de hoeveelheid lichaamsvet die aanwezig is.

Iemand met 30kg overgewicht zal in enkele weken met gemakt 5kg of meer kunnen verliezen. Iemand die van 12% vet naar 8% vet wil zal iets minder snel vet verbranden.

Het wereldrecord vasten staat op naam van de Schot Angus Barbieri. Deze meneer woog 207kg en besloot om een tijd niets te eten. Dit beviel zo goed dat hij pas 382 dagen later voor het eerst at.

In 382 dagen verloor hij 125kg en bereikte hij zijn ideale streefgewicht van 82kg.

Intermittent Fasting 15 kg afvallen

5, 10 Of 15 kg Afvallen Met Intermittent Fasting

Je kunt dus met gemakt 5, 10 of 15kg+ afvallen met intermittent fasting, mits je de juiste methodes volgt.

Het lichaam haalt tijdens het vasten voor het grootste deel energie uit de vetreserves. Het is aan degene die vast om dit te controleren en te beïnvloeden. Iedere keer als er gegeten wordt stopt de vetverbranding en haalt het lichaam weer energie uit de binnenkomende brandstoffen.

Hoe veel en hoe snel je afvalt met vasten hangt er ook sterk vanaf welke ‘’vastenmethode’’ je toepast. Intermittent Fasting kent verschillende manieren en methodes die variëren van makkelijk en mild tot wat extremer. 

Het voorbeeld van de Schotse meneer is wat extremer, maar het laat zien wat er gebeurt op het moment dat je niet eet. Uiteraard zijn er ook veel makkelijkere manieren om intermittent fasting toe te passen in je eigen leefstijl.

Ik vertel je iets meer over de verschillende vastenmethodes.

De Intermittent Fasting 16:8 Methode

Een van de bekendste, en gelijk ook een van de mildere vormen van vasten, is de 16/8 methode.

Periodiek vasten is niets meer of minder dan momenten van eten afwisselen met momenten van vasten (niet eten).

Dit kun je gemakkelijk doen door een zogeheten ‘’feeding window’’ toe te passen. De feeding window is de tijd op een dag waarin je mag/kunt eten. De rest van de dag is het de bedoeling om te vasten.

Bij de 16/8 methode bedraagt de feeding window 8 uur per dag en wordt er 16 uur per dag gevast.  Dit kun je bijvoorbeeld doen door tussen 12.00u en 20.00u te eten of tussen 14.00u en 22.00u.

Belangrijk om hierbij te weten is dat de uren die je slaapt ook worden meegerekend met de vastenperiode. Als je 8 uur per nacht slaapt hoef je dus nog maar 8 uur te vasten.

De makkelijkste manier om dit te doen is door je ontbijt over te slaan naar op z’n vroegst 12.00uur. Als je om 20.00u ‘s avonds voor het laatst eet kun je dus 16 uur later, om 12.00u de volgende dag, weer eten.

Zo kun je de uren nadat je wakker bent nog extra profiteren van een hoge vetverbranding.

Intermittent Fasting 16:8

De 18:6 Vastenmethode

Als je het simpele principe van de feeding window begrijpt dan kun je deze op bijna iedere gewenste manier toepassen.

Zo is een iets sterkere, maar nog steeds redelijk milde manier van vasten, de 18/6 methode. Bij deze vastenmethode kun je 6 uur per dag eten en is het de bedoeling om 18 uur per dag te vasten. En je weet nu: hoe langer je niet eet, des te hoger de vetverbranding wordt en des te meer vet je dus verbrandt.

De 20:4 Vastenmethode

Om verder te borduren op de hoge vetverbranding, hebben we ook de 20/4 vastenmethode. Ik hoef het je denk ik niet meer uit te leggen dat het hierbij de bedoeling is om 20 uur te vasten en 4 uur te eten.

Als je volledig nieuw bent met vasten dan lijkt dit misschien wel een onmogelijke opgave. Je lichaam is hier echter voor gemaakt. Overtollig lichaamsvet is er maar voor één simpele reden: om te verbranden op het moment dat er geen eten is.

Tijdens de 20/4 vastenmethode is het gebruikelijke om twee keer groot te eten. Er zit dan dus ongeveer 3 uur tussen je maaltijden.

Als je genoeg eet van de juiste voedingsstoffen, dan verzeker ik je dat deze manier van vasten geen moeite en problemen met zich meebrengt.

Dit is misschien wel de meest effectieve manier om snel vele kilo’s lichaamsvet te verbranden.

Alternate Day Fasting

Als laatste is er nog de ‘’alternate day fasting’’. Hierbij wordt er 24 uur of langer (meerdere dagen) gevast. 

Al heeft dit een bijzonder sterk effect op de vetverbranding, het brengt ook nog vele andere gezondheidsvoordelen met zich mee.

Tijdens een 24-urige vast kun je ongeveer 300 gram puur vet verliezen. Hierbij is het vocht dat je verliest niet meegerekend. 

Langere tijd vasten kan de weg naar je streefgewicht verkorten en helpt je bij het creëeren van ultieme gezondheid en een slank, fit en energiek lichaam.

Intermittent Fasting Voor Vrouwen En Mannen

Intermittent Fasting kan toegepast worden door zowel vrouwen als mannen. Er zitten echter wel enige verschillen tussen de lichamelijke reacties en veranderingen.

Het lichaam van mannen en vrouwen verschillen behoorlijk. Vooral hormonen en hormonale processen zijn in sommige gevallen iets anders, wat verschil kan maken in de mate dat er vet wordt verloren.

Bij vrouwen wordt het hormoon Oestrogeen opgeslagen in de vetcellen. Zeker bij vrouwen die al in de overgang zijn geweest kan er een behoorlijk hoeveelheid Oestrogeen zijn opgeslagen.

Om een lang verhaal kort te maken, Oestrogeen kan afvallen behoorlijk in de weg zitten.

Op het moment dat er wordt gevast worden vetcellen ‘’leeggezogen’’ en afgebroken. Oestrogeen dat in de cellen ligt opgeslagen komt dus vrij in het lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat vrouwen in de eerste paar weken wat minder gewicht verliezen dan mannen.

Echter op het moment dat de Oestrogeen is opgeruimd en verwijderd uit het lichaam, kan het voor vrouwen bijzonder hard gaan.

Bij mannen zien we vaak het tegenovergestelde. In de eerste weken wordt er behoorlijk wat gewicht verloren, maar daarna gaat dit iets langzamer.

Buiten de verschillen in de werking van het lichaam is Intermittent Fasting geschikt om af te vallen voor zowel vrouwen als mannen.

Het komt uiteindelijk op één simpel ding neer: als er niet wordt gegeten, dan wordt er lichaamsvet verbrandt.

Intermittent fasting voor vrouwen en mannen

Intermittent Fasting Combineren Met Het Keto Dieet

Het keto dieet, ook wel ‘’ketogeen’’ dieet, is een steeds populairder wordend dieet dat is gefocust op het eten van vetten.  Als je minder koolhydraten binnen krijgt is er dus minder glucose aanwezig en gaat het lichaam makkelijker en sneller over op het verbranden van lichaamsvet.

Daarbij kan het keto dieet het lichaam helpen om makkelijker en sneller vet te verbranden. Je traint het lichaam simpelweg om vet te verbranden. Dit komt natuurlijk weer van pas op het moment dat je vast.

De focus op het eten van vet brengt veel voordelen met zich mee. Koolhydraten zijn de enige voedingsstoffen (naast vetten en eiwitten) die niet essentieel zijn om te overleven. Het lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren.

Iedere cel in ons lichaam is omringd door vet, ieder hormoon bestaat voor het grootste deel uit vet, onze hersenen bestaan voor 60% tot 80% uit vet en vet bevat veel meer energie en zorgt ervoor dat je sneller en langer vol zit.

Wij zijn mens geworden door het eten van vetten uit voornamelijk dierlijke bronnen.

Studie’s laten zien dat de ‘’resting metabolic rate’’, ook wel de verbranding in totale rust, met 300 calorieën omhoog kan gaan tijdens het keto dieet. Met andere woorden, het lichaam gaat meer verbranden waardoor de vetverbranding ook automatisch hoger wordt.

Intermittent Fasting combineren met het keto dieet is dus een  effectieve en gezonde manier om snel af te vallen.

Afvallen Makkelijk Gemaakt Met Intermittent Fasting

Intermittent Fasting is een volledig natuurlijke manier om af te vallen. Het maakt gebruik van de natuurlijk wijze waarop het lichaam lichaamsvet verbrandt voor energie.

Dit is de wijze waarop mensen honderduizenden tot miljoenen jaren een slank, fit en sterk lichaam hebben onderhouden.

(Overtollig) lichaamsvet is er maar voor één simpele reden: om te verbranden als er geen eten is.

Wil je aan de slag met Intermittent Fasting?

Via de gratis video training leg ik je de simpele strategieën uit en vertel ik je hoe je vandaag nog van start kunt.

CONCLUSIE:

Hoe Haal Je Het Beste Resultaat Met Intermittent Fasting?

Snel afvallen met Intermittent Fasting

Aandachtspunten om snel en makkelijk af te vallen met Intermittent Fasting, zonder vallen en opstaan:

  • Onthoud dat vet alleen verbrandt wordt op het moment dat je niets eet.
  • Iedere keer als je eet blokkeer je de vetverbranding
  • Als je ’s morgens wakker wordt dan is je lichaam in staat van vetverbranding
  • Je kunt snel vele kilo’s verliezen met vasten, mits je de juiste methodes gebruikt
  • Wissel af tussen de milde en wat extremere vastenmethodes, hiermee behaal je het makkelijkste en snelste resultaat
  • Intermittent Fasting is geschikt voor zowel vrouwen als mannen
  • Alternate day fasting
  • Het keto dieet is geschikt om te combineren met Intermittent Fasting, omdat beide de vet verbrandende werking van het lichaam stimuleren.