fbpx
4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Afvallen Met Het Carnivoor Dieet

Noud van der Vloet - Eigenaar healthh.nl (2)

Noud van der Vloet – Auteur en eigenaar Healthh.nl

Het carnivoor dieet is zeer effectief om snel gewicht te verliezen.

Dit komt omdat het lichaam overschakelt van de voornaamste brandstof die wordt gebruikt (zometeen meer).

Als je op zoek bent naar een manier om gewicht te verliezen zonder honger te moeten lijden, dan is het carnivoor dieet gegarandeerd ”the way to go”.

In dit artikel lees je er alles over.

Afvallen met het carnivoor dieet

Bij het carnivoor dieet wisselt het lichaam van het verbranden van glucose (suiker) naar het verbranden van vet als brandstof. Het is hierdoor een zeer effectieve manier om lichaamsvet te verliezen.

Daarnaast heeft het verbranden van vet als brandstof nog een aantal voordelen waar je zo meer over gaat lezen.

Door Verandering In De Hormoonhuishouding Verlies Je Lichaamsvet

De grote vraag is natuurlijk; hoe verlies je lichaamsvet?

Er is je verteld dat overgewicht wordt veroorzaakt door een overschot aan calorieën en dat je ”minder calorieën” moet eten om gewicht te verliezen.

Dit is echter maar een heel klein stukje van de puzzel

De vetverbranding en daarmee de vetopslag worden, zoals ieder proces in het lichaam, volledig gereguleerd door hormonen.

Het hormoon dat hier vooraan in de rij staat is insuline.

Het Carnivoor Dieet Zorgt Voor Minder Insuline (en dus minder lichaamsvet)

Insuline is een hormoon dat wordt aangemaakt in de alvleesklier als je iets eet.

Het wordt voornamelijk aangemaakt bij het eten van suikers/koolhydraten, veel minder bij het eten van eiwitten en weinig tot niet bij het eten van vetten.

Als je iets eet dan stijgt de bloedsuikerspiegel. Een hoge bloedsuikerspiegel kan ”gevaarlijk” zijn, waardoor het lichaam deze zo snel mogelijk naar beneden wil krijgen.

Daarvoor maakt het insuline aan dat als een sleutel fungeert van de lichaamscellen. Het opent de deur zodat bloedsuiker de cel kan betreden om daar later verbrandt te worden voor energie.

Belangrijk om te weten is dat het lichaam maar een maximale capaciteit heeft om glucose op te slaan. Zit dit vol, dan zorgt insuline ervoor dat de overige glucose wordt omgezet naar vet in de lever en wordt opgeslagen als lichaamsvet.

Als het insulineniveau vervolgens is gedaald, dan kan het lichaam de opgeslagen brandstoffen gaan verbranden voor energie.

De bovenstaande afbeelding geeft dit duidelijk weer.

De 3 ”heuvels” zijn dagelijkse eetmomenten. Hier wordt insuline aangemaakt waardoor het lichaam in ”opslagmodus” verkeert.

Belangrijk: als het insulineniveau hoog is (net na een maaltijd) dan kan het lichaam geen vet verbranden voor energie en verbrandt het alleen maar glucose.

Je kunt dus wel stellen dat de aanmaak van insuline de vetverbranding verstoort.

Een aantal uur na de maaltijd, als insuline het klusje heeft geklaard, dan daalt het insulineniveau en komt het lichaam in ”verbrandingsmodus”.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Hoe Je Bergen Lichaamvet Verbrandt Met Het Carnivoor Dieet

Het carnivoor dieet heeft drie werkende factoren als het aankomt op afvallen:

#1 Omdat het carnivoor dieet bestaat uit weinig tot geen koolhydraten, wordt er veel minder insuline aangemaakt.

Hoe minder insuline aanwezig, des te hoger de vetverbranding.

Daarom is Intermittent Fasting ook zo bijzonder effectief in het verbranden van overtollige kilo’s.

Met het carnivoor dieet eet je minder vaak

#2 Bij het carnivoor dieet ga je bijna gegarandeerd minder vaak eten. Dit zorgt er ook voor dat er minder lang insuline in omloop is.

In de bovenstaande afbeelding zie je het eetpatroon van de meeste mensen.

Omdat ze de hele dag door kleine, voedingsarme en energiearme voedingsmiddelen eten, eten de meeste mensen de hele dag door.

Dit zorgt er echter wel voor dat er de hele dag door veel insuline aanwezig is, waardoor het lichaam dus constant in ”opslagmodus” verkeert en geen vet kan verbranden.

Omdat het carnivoor dieet uitsluitend bestaat uit energierijke, zeer voedzame voedingsmiddelen zal je snel merken dat je niet meer de hele dag door hoeft te eten.

De meeste mensen die starten met het carnivoor dieet gaan al snel terug naar maximaal twee keer per dag eten (vaker is gewoon niet nodig).

Dit heeft als effect dat het lichaam langere tijd in ”verbrandingsmodus” verkeert en dus meer (Lichaams)vet kan verbranden.

#3 Omdat er minder glucose aanwezig is gaat het lichaam meer en sneller lichaamsvet verbranden

Dit is heel logisch…

Als je weinig tot geen koolhydraten/suikers binnenkrijgt dan kan het lichaam niet anders dan vet verbranden voor energie.

Vet bevat veel meer energie dan koolhydraten en suikers en de meeste lichaamscellen functioneren ook veel beter als ze vet gebruiken als brandstof.

Versnel Je Metabolisme Met Het Carnivoor Dieet

Als het lichaam vet gebruikt als brandstof dan gaat het automatisch meer calorieën verbranden, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Je kunt dus stellen dat vetverbranding zorgt voor een sneller metabolisme.

Dit wordt simpelweg veroorzaakt door de afwezigheid van insuline.

In een gloednieuwe studie van Dr Benjamin Bikman P.hd worden drie groepen met een verschillend dieet met elkaar vergeleken.

De eerste groep volgde een dieet met veel koolhydraten (60% van de totale energie inname), het dieet van de tweede groep bestond voor 40% uit koolhydraten en de laatste groep volgde een koolhydraatarm dieet waar minder dan 20% van de energie uit koolhydraten kwam.

Na 15 weken was het metabolisme in de vetcellen van de groep van 60% koolhydraten flink gedaald, terwijl het metabolisme van de groepen die minder koolhydraten aten juist was gestegen.

Welk eten versnelt je metabolisme

Deze studie laat dus zien dat de afwezigheid van koolhydraten (en dus insuline) zorgt dat het lichaam tot wel 300 calorieën per dag meer kan verbranden.

Een hoge verbranding is natuurlijk essentieel als je lichaamsgewicht wil verliezen.

Dit maakt het carnivoor dieet erg effectief om af te vallen.

Hoe Snel Val Je Af Met Het Carnivoor Dieet?

Hoe snel je gewicht kunt verliezen met het carnivoor dieet is natuurlijk voor iedereen anders. Je kunt echter verwachten dat je binnen enkele dagen tot weken de eerste kilo’s zal verliezen.

Het carnivoor dieet bevat weinig tot geen koolhydraten. Deze worden opgeslagen in het lichaam als glycogeen, wat voor +- 80% uit water bestaat. Als je geen koolhydraten meer eet dan zal je dus een hoop vocht verliezen. Het is daarom niet gek om in de eerste week meer dan 2kg te verliezen. Houd er rekening mee dat dit voor het grootste deel water is.

Als je lichaam eenmaal in vetverbranding verkeert dan kan het heel hard gaan. Sommige mensen verliezen 10+kg in de eerste twee maanden, sommigen zelfs meer en sommigen ook wat minder.

Het is dus voor iedereen anders. Wat wel een zekerheid is, is dat je gewicht gaat verliezen!

Starten met het carnivoor dieet om gewicht te verliezen? Krijg gratis toegang tot 4 carnivoor schema’s (onderstaand) en ga vandaag nog aan de slag.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet